Home    Muziek    Giel    Agenda    Contact   
Foto reportage
Giel van Gaal schrijft Nederlandstalige liedjes in de stijl van zijn idolen Boudewijn de Groot en Bob Dylan. In de zoektocht die zijn leven heet is 'het lied' verheven tot het allerhoogste goed. Zijn herkenbare teksten zijn kleine kunstwerken waarin vreugde en verdriet elkaar speels afwisselen en waarmee hij op onmiskenbare wijze de harten van zijn luisteraars weet te raken.

Live wordt er geschreeuwd, gefluisterd, gehuild en minimaal één persoon verschrikkelijk voor het blok gezet. Er moet natuurlijk wel een beetje gelachen worden. Met zijn gitaar, mondharmonica en karakteristieke stem ontroert en verleid hij zijn publiek. Van jongs af aan houdt Giel dwangmatig het liefst alles in eigen hand maar in zijn missie om zoveel mogelijk mensen te raken met zijn muziek is deze controlefreak bereid om alles los te laten.

Giel is 28 jaar oud, komt uit 's-Hertogenbosch en woont nu in Rotterdam waar hij onlangs de opleiding Muzikant/ Producer succesvol heeft afgerond. Als kind speelde hij dwarsfluit, als tiener verdiepte hij zich in hiphop. Begin twintig begon hij liedjes te schrijven en componeren en hij is niet meer gestopt met spelen. In augustus 2016 heeft Giel zijn nieuwste album 'Liefde te koop' naar buiten gebracht, een knipoog naar de onverkoopbaarheid van kunst.