Home   Muziek/ video   Biografie  Giel schrijft en produceert Nederlandstalige liedjes vanuit een brede interesse in muziek: country/ folk, Nederpop, hiphop, reggae - van alles wat.

'Iets te zeggen hebben' is een belangrijk onderdeel van Giel's muziek, zijn herkenbare teksten zijn kleine kunstwerkjes waarin vreugde en verdriet elkaar speels afwisselen en waarmee hij op onmiskenbare wijze de harten van zijn luisteraars weet te raken. Als een zogenaamde huis-tuin-en-keuken-muzikant knutselt Giel zijn muziekjes in elkaar in zijn homestudio, druk in de weer met oude typemachines, wierrook, mengtafels en veel te veel microfoons. Live wordt er geschreeuwd, gefluisterd, gehuild en minimaal één persoon verschrikkelijk voor het blok gezet want er mag best beetje gelachen worden. Met zijn gitaar, mondharmonica en Brabantse inborst is dat een garantie voor een fijne luisteravond.

Giel is 31, komt uit 's-Hertogenbosch en woont in Rotterdam. Als kind speelde hij dwarsfluit, als tiener verdiepte hij zich in hiphop, begin twintig begon hij liedjes te schrijven en is daar tot op heden niet mee gestopt. In mei/ juni 2019 komt zijn nieuwe plaat 'De regenboogmachine' uit.info@gielvangaal.nl